21/12/08

HISTERIA






20 Disember 2008, bersama tiga rakan yang lain iaitu Adi,Hamzah dan Yusri telah menonton filem yang baru ditayangkan di layar perak, HISTERIA .Penontonan tersebut telah berlaku di Jitra Mall Cinema, Jitra.

Cinema : Jitra Mall Cinema, Jitra
Time : 10.30 p.m. - 11.50 p.m.
Ticket : RM 9
Food/Beverage : Large Pop Corn + 16 Oz Pepsi + Mineral Water ( RM 8)



HISTERIA




Mengisahkan7 budak-budak sekolah permempuan SMK Tun Teja.Depa ni adalah top student disitu, tetapi jenih bodo ( td kata top student ) . Kisah bermula bila 6 orang budak-budak ni p dekat busut belakang sekolah, sambey baca mantera yang depa buleh dari intenet. Mantera dia xbrapa ingat dah..tapi ada sebut: Hantu Raya,Putih,Teloq Ayam Makanan Kau,Mari Sini Berdamping Denganku. Lepaihtu sorang kena rasuk, pangey Tok Bomo ( M.Rajoli) .Mmg saspen gila kena rasuk...dok tak dok rupa-rupanya rasukan itu dibuat2..Payah sungguh pandai telebih ni..Lepaihtu depa kena detention selama 3 hari di asrama...Dan Bermulalah Kisah..HISTERIA

Jembalang sebenaqnya dijaga oleh tkang kebun sekolah,tetapi setelah memandai-mandai Murni baca mantera masa dok main-main secara automatik jembalang itu kepunyaan Murni serta di bawah kuasa Murni...Tapi Murni xbagi makan teloq ayam hantu raya dgaq cakap dia ka?

Komenku : Liayana - Sangat bagus jeritan....tidak henti2,mungkin banyak latihan ataupun jeritan menggunakan rakaman suara yang telah dirakam telebih dahulu...hehhe..Liyana memainkan watak MURNI dengan cemerlang , Reefa sebagai Reez dan Lentok aku tak tau nama pa sempoi sebagai watak sampingan.Pelakon-plakon muda yang lain HAMPEH walaupun depa kata Scha ( Alyyssa ) tu ok.chehh...pi tgk sniri...Xdak sebut ALLAH langsung aih...buleh dimaafkan sbb James Lee punya cerita no...Heheh




Yusri : Crita kurang keLOGIKAN

Adi : Adi Putra ( C.Helmi ) xdapat perform sbb watak diberikan sangat kaku.

Hamzah : Congkak paling bes skali crita seram Malaysia.


Antara pelakon filem Histeria:

1) Liyana Jasmay sebagai Murni
2) Scha (Sharifah Nor Azean Syed Mahadzir – ‘antoo Fighter’) sebagai Alissa
3) Norisnainy (pendatang baru) sebagai Kerek/Karimah
4) Ainul Aishah (pelakon ‘Nana Tanjung’) sebagai Marina
5) Yanna (Newcomer) sebagai Junita
6) Talya (pelakon series ‘bong’) sebagai Tini
7) Reana (pernah berlakon dalam filem Prof. Razak Mohaiden) sebagai Zeta
8)Adiputra sebagai Cikgu Helmi
9) Kazar (pelakon drama Susuk) sebagai ‘tukang Kebun’
10)Vanida Imran sebagai ‘ustazah’
11)Adlin Aman Ramlie sebagai ‘cikgu Disiplin’
12) Adman Salleh sebagai Guru Besar-
sempoih
13) M. Rajoli sebagai Bomoh
14) Ramli Hassansebagai Psychiatrist
15) Namron sebagai Police Detective -
hampeh


Bijirins Rating : 2.5 over 5



4 ulasan:

sabrosa berkata...

hahahha..terima kasih adi..yusri terkejut bila part burung hantu..zarep terkejut part murni dok kt pokok yg aku kata buah pelam dibalut..aku dgn adi xterkejut sebab masing2 dok kata ready2 part suspen..hahhahahahhah..


sabrosa rating: 3 bintang

zarepan berkata...

ahahha..Burung Hantu!!

nazer berkata...

aku da kata tgk ip man xmau..
padan muka

Zarpeno berkata...

nazer : wei aku mana tau..hehe

Blog Widget by LinkWithin