21/08/10

Kau Dah La Tak Hensem.Jual Burger,Bawak Motor!Aku Dah Tak Nak Dengan Kau!

Sahur

Pagi ni sahur dekat rumah.Apa yang best sahur kat rumah?Makanan sedap,banyak?Bukan!Masa makan boleh tengok muka mak dengan abah.Tengok macamana mak seronok bila anak dia ada.Tengok muka abah dia gembira walaupun dia cover macho macam tak dak apa-apa yang berlaku.Masa sahur kat rumah cuba "observe" tengok ok.

Perbualan


Masa bukak FB lepas sahur,ada sorang friend post video ni.Tapi bukan video.Suara,dalam bentuk video.Cerita dianya yang aku faham adalah seorang mamat ni macam mengadu la kat Xfm yang tunang dia mintak putus.Sebab dia tak kaya.




video


Analisis

Kemungkinan

1.Laki tu memang terok,tak nak berubah ( sebab perempuan tu kata )
2.Lelaki tu dah insaf (baru beli lori )
3.Lelaki tu Bersungguh-sungguh nak selamatkan hubungan.
4.Lelaki tu sayang kat tunang dia.
5.Perempuan yang berpandangan jauh, sebab nak kawin, nak hidup senang.
6.Perempuan tu nak hidup senang saja.
7.Perempuan tu tak nak tolong tunang dia bersusah payah.
8.Perempuan tu tak memandang harta." Aku taknak Moto,Lori.AKu Nak KERETA"
9.Perempuan tu bodo.Taknak lori.Bukan laki tu nak suruh dia naik lori.Laki tu tunjuk dia ada kemajuan bila beli lori untuk bisnes.
10.Perempuan tu tak memandang harta/status tetapi memntingkan hati yang ikhlas. tengoklah ayat dia

" Kau Dah La Tak Hensem.Jual Burger,Bawak Motor!Aku Dah Tak Nak Dengan Kau!"


Apa salahnya jual burger.Asalkan Sumber rezeki tu halal.Kalau dah tak nak cakap la tak nak dah jumpak orang lain.Ni hina pekerjaan orang.Hina pulak keturunan ( kata tak ensem ).Hina orang bawak moto ( ini menimbulkan kemarahan awam!)

Samad.Good Luck.

SILA KOMEN.SAYA NAK TAU PENDAPATAN (???) ANDA.

*terima kasih Ciffi Faizal untuk video.

15 ulasan:

admin berkata...

haha..mcm cite Pak Tam burger je...

[z@ck] berkata...

apa kelas sgt ke haa perempuan tu..adoyaiii

hans berkata...

hahahahaha
entah
bagi aku lelaki tu patut bersyukur sebab dia dah kenal hati budi awek dia
kalau dah kahwin baru tahu macam tu buat apa

P/S : Kejadian Lucu Di Jalan Raya Yang Kadang - Kadang Tak Lucu!

Tanpa Nama berkata...

eee!!!geram nye dgn perempuan tu!!dia igt dia bgus sgt ke?kerek je..nk speaking konon..duniawi melampau!!!ee,kau kawen dgn laki kaye tu..nti dia kawen dgn prmpuan smpi 4 ceraikan kau..bru kau tau!!!lelaki jual burger tu lbih bermaruah dri kau..kau pulak boleh beli dgn duit je..mcm pela**r!!ee..memalukan je..(astarghfirullahhalazim..)

hans berkata...

eh...aku ingat aku nak lah video nih
kalau hang tak keberatan nak bagi lah
sebab aku nak buat satu entry pasal video nih kalau boleh

socrates muzani berkata...

pompuan lani demand sehh..!!
dia tu gheja pa tatau..

Zarpeno berkata...

@zack : perempuan tu stai primadona mana taktau la..

hans: aku raa ada betoi la kan.hikmahnya dapat kat penjual burger.

admin : ni takdak kena mengena dengan paktam

tanpanama : haha ganaih la u ni!

socrates : permpuan tu gheja kikih duit.

Drunbella Khoo berkata...

oh ini yg dalam slot brother love tu eh.
tunang die tu nama cheryl.
hahahaha.
memang sengal gileeeer.
tapi tu lah kesian kat lelaki tu.
ummmm.

FZahirah berkata...

isk2 pompuan tu kasaq betui.. tak baik buat org camtuuu.

kojah berkata...

bagik aku asalkan org tuh SETIA and ada pendidikan dah cukup!

Zarpeno berkata...

Bella : Rasanya memang yang ni dah.

FZahirah : kasaq satu pasai.jahat satu pasai

kojah : kalau perempuan tu dia nak KERETA bukan SETIA

Cekgu AYu berkata...

lawak gila perbualan tu. mmg zaman sekarang ni kene pentingkan duet~ huhu

Zarpeno berkata...

@cikgayu: betoi.tapi...ayat prempuan tu mcm plek ja.hehe

Tanpa Nama berkata...

hye..i iman..i hav to admit i stuju dgn tindakan pompuan tu..die jujur..n i stuju dgn ur analisis about the video..kdg2 perempuan lebey memikirkan masa depan yg leney terjamin..for their kids n generation..kalo mkn burger yg suami jual hari2 boley kene obesiti..haha

I - s Y a berkata...

macam gila je..macam drama pun ada.. tp terlalu real utk jadi drama.. takjub dengar.. dahsat2... pompuan tu ultimate tak tahan sungguh ngn laki tu dah... extreme gila cakap kat radio public camtu... saiko ke ape.. hahah.. klaka pun ada, geram pun rasa gak.. tapi taktau nak pihak kat sape. life orang kan.. semoge kte sume tak jadi camni..

Blog Widget by LinkWithin