13/05/09

Babi Betul!!

Salam Persahabatan.

Lama dah saya tak menulis.Sabtu dan Ahad ( 9-10 Mei lalu saya telah menghadiri Program Perkongsian Bijak Cemerlang ( PBC) yang dianjurkan HPA.Banyak benda yang saya dapat dari pada program itu.Salah satu benda yang saya pelajari adalah ni lah bendanya.







Click To Enlarge Image

Umat Islam,hati-hati dengan barangan harian yang kita guna.Kebanyakanya menatang ni lah depa guna.Sertailah ni adalah SALAH SATU daripada banyak ya kawan-kawan.SALAH SATU.Untuk ketahui dengan lanjut.Ayuh!sertai PBC.Berjuang untuk anak cucu kita.

Bangunpagi-pagi kita mesti niat nak solat.Nak pi belajaq.Alhamdulillah bagus.Bangun ja lepas kemaskan cadar dan bantal kita ke tandas.Mula-mula sekali kita gosok gigi.Taukah kita,sedarkah kita darimanakah berus gigi kita datang?ubat gigi kita?Pernahkah kita diberitahu berus gigi kita dibuat daripada bulu babi hutan?Kebanyakan barangan kita datang dari Thailand dan China.Orang-orang kat sana apa yang mereka makan?Kibas?kambing?tidak!!menatang kat atas ni lah.Untuk memastikan kos pengeluaran rendah, mereka akan menggunakan bahan2 daripada menatang ni.rugilah kalau tulang,bulunya dibuang begitu sahaja.Type saja kat Google."ubat gigi haram" atau "kuaci haram".segalanya haram.babi betul!Kita telah ditipu kawan-kawan.Next time bila ada kelapangan kita akan masuk tajuk "AYAM" pulak.

Carilah Yang Halal dan Baik

4 ulasan:

wunny cool sajer berkata...

ish ishh
susa tol idop skang..

zeyra zaha berkata...

yup2..hpa boleh! ngee

isya berkata...

woa.. thnx 4 e info!

semestahitam berkata...

promote hpa lagi..jenuh la mlm nie

ahah

Blog Widget by LinkWithin