18/06/09

Saya Dah Dapat!!



Mata dibuka, handphone ditenung "pukui 12 dah".
Tiba-tiba, kaki terpijak sesuatu.Lalu ku tenung sambil melompat kegumbiraan..

"Yeahhuuuu Dapat Dah!!!!"

Msg ditulis "Upline, aku dpt dah kad ahli.Terima Kaseh"

Sebelumnya
Megantuk, aku menuju ke bahagian tengah bas lalu kulihat adanya dua seat kosong,lalu jam dilihat 1.30 pagi.Keadaan sungguh sejuk.Sepanjang perjalanan dari ahdapan bas ke tengah bas aku dapati semua sedang nyenyak tidur.Mat Saleh disebelah sana seat sedang tidur dengan nyenyaknya."haih jgn dok kena sesema babi sudah la"

Sebelum berpindah tempat aku berada di seat di belakang driver bas.Sebabnya aku duduk disebelah seorang brother ni untuk menghilangkan boring.Banyak benda yang kami bualkan.Brother berumur 27 tahun itu kelihatan lebih muda pada usia sebenarnya.


"abe gi mano ni?"
"gi langkawi "

"ooo,kijo ko?"
"ha,kijo"

"baru nok g ko lamo dh kijo sano?"
"baru nok g,xpnoh g ni,g bodo gitu jah, gi kijo denu, PLKN langkawi"

Abang tu baru ja dapat kerja jadi jurulatih PLKN.jadi jurulatih bahagian training Fizikal katanya.Sepanjang prjalanan dari Kota Bharu ke Grik, banyak perkara yang kami bualkan.Abang ni kongsi bnyak pengalamanya.katanya dia dulu kerja buat rumah batu,dulu lpas STPM abah dia tak bagi pergi jauh sebab suruh jaga keluarga.Maka abang tu pun stay di Pasir Puteh.

Lepas abang ni kahwin dia pindah ke Chicha, KB tinggal bersama isterinya dan bekerja sebagai pengawal keselamatan.Walaupun abang ni tidak tinggi pljarannya, tetapi saya sangat menghormati sikapnya,pemikirannya dan semangatnya.Selepas mendapat cahaya mata dia berazam untuk mencari pekerjaan yang gajinya kukuh untuk keluarganya.

"abah abg akhirnya faham,sebab abang dah ada keluarga"
gud luck abg Jai.Saya doakan abang berjaya.

1.25 pagi
"abe,kito g blake denu,nk g tido semeta deh"

1.31 pagi
"hai jangan tlajak sudah la"totop mata.

3.30 pagi
tiba-tiba aku tersedar " eh ni SP dah ni..lama jugak aku tidoq"ramai jugak yang turun.
mat saleh tadi masih nyenyak tidur " beg kecik gila,mesti tak mandi ni"
aku smbung tidoq.

4.00 pagi
cahaya merah menyinari mata.eh smpai dah aloq staq!!
selepas ja driver tuh bayar duait tol aku terus meluru ke hadapan.

"abe, benti depe tu buleh dok"
"ho ( smbey anguk kpala ) ado barghe ko bowoh?"
"ado be,buleh deh?"
"ok"

turun ja bas aku terus melintas jalan.bila kupandang ke arah bas, seorang awek bertudung hitam menoleh ke arahku dari dalam bas,aku melontarkan senyuman kepadanya, dan senyuman itu pula dibalasnya."Hehe gila pa awek ni tadi takmau blanja nasik ka apa,hehe"

mungkin dalam keadaan toya dan separa sedar ayat itu muncul tiba-tiba.

perjalanan sejauh 1KM menyebabkan kaki hampir melecet,aku sempat menoleh 7-8 kali ke belakang gusar jika-jika ada manusia durjana yang mahu meragut,merompak mahupun merogol aku.

smpai saja dirumah aku meluru ke kamar dan mata dipejam rapat-rapat. "sapa jugok aku klate"

6.20 pagi
"zarep, bangun semayang"

setelah selesai solat, aku terus terjun ke katil semula.Masa baca doa qunut, rasa macam banyak ekoq setan duk gayut ataih mata.

12.01

inilah dianya







522750.Maknanya dah lebih setengah juta telah mendaftar.Anda bila lagi?RM 30 seumur hidup.
Produk Halal Tanggungjawab Bersama

10 ulasan:

-miyn- berkata...

depa kata miyn best.

HA HA HA. kad tu apakah? halal? tapahammmm, wuaaaaa~

Mr PenyuBiru berkata...

MLM ek?

zeyra zaha berkata...

dah ade. :pp

semestahitam berkata...

hapa lagi

Zarpeno berkata...

Kad tu kad AHli HPA.

Kopi Radix, Mai Secawan,

HPA la tuh..

sabrosa berkata...

aiskrim toyyibah..radix fried chicken..ayam diperdengar dengan ayat2 suci al-quran sebelum disembelih..radix koko sedap..rossel xrasa lagi..zig-zag wedges sedap..tapi aku xmau masuk sebab aku malas..haha..sori weh..tolong promote pon jadila..

mektoq berkata...

Tahniah! tahniah!
semoga anda menjadi ahli HPA yg bermutu tinggi..Produk Halal Tanggungjawab Bersama :D

Ariff Putera Tun Tuah berkata...

Aku bakal menyusul weh.. Hehe..=)

kojah berkata...

uiii, siap ngan alamat tuh...leh la carikk...hahahaha

Zarpeno berkata...

Tima Kaseh promosi sabrosa.semoga ubat malas dapat menyembuhkan hg.hehe

encik penyu : ya ianya mlm

zeyra : tahniah..kamu lagi awai ya..haha

semestahitam : hah jom la apa lg

mektoq : ayuh berjuang.

ariffputera : marilah mari

kojah : kojah nak bokpa..hntaq rombongan jgan ramai2 no..hehe

Blog Widget by LinkWithin